Oameni în Alb – proiect necomercial de ajutor pentru medici

22.05.2020


#AcumEroi este sloganul proiectului “Oameni în Alb” menit să susțină echilibrul emoțional al medicilor în această perioadă dificilă de pandemie, în care eforturile lor sunt supraomenești. Aceste eforturi le pot pune în pericol echilibrul emoțional, iar astfel pot suferi de afecțiuni precum anxietate, burnout, stres și sindrom post-traumatic.

Citeste mai multe...The National Congress of Diabetic Neuropathy and Diabetic Foot 2020 has been postponed to 2021

20.05.2020


Given the current epidemiological context, caused by the pandemic of the new coronavirus (COVID-19), our events for this year have had to be reconsidered. For this reason, we would like to inform you that the 8th edition of the National Congress of Diabetic Neuropathy and Diabetic Foot, initially programmed for the period June 19-20, 2020, at Grand Hotel Italia, in Cluj-Napoca, will be postponed.

Citeste mai multe...The Neurodiab Summer School 2020 has been postponed to 2021

20.05.2020


Given the current epidemiological context, caused by the pandemic of the new coronavirus (COVID-19), we inform you that the Neurodiab Summer School, initially established for the period July 15-18, 2020, at the Alpin Hotel, in Poiana Brașov, will be postponed.

Citeste mai multe...Ghid pentru persoanele cu diabet în perioada epidemiei de coronavirus

11.05.2020


În această perioadă de pandemie de noul coronavirus (COVID-19), persoanele cu diabet sunt considerate ca fiind la risc mai ridicat în comparație cu populația fără diabet.  
Ce trebuie să facă o persoană cu diabet zaharat în această perioadă pentru a-și gestiona cât mai bine boala de bază și să se protejeze de noul coronavirus? Răspunsul la această întrebare se găsește în “Ghidul pentru persoanele cu diabet în perioada epidemiei de coronavirus”.

Citeste mai multe...Amânarea Școlii de Vară Neurodiab pentru anul 2021

28.04.2020


În această situație, cauzată de pandemia de noul coronavirus (COVID-19), vă transmitem că Școala de Vară Neurodiab, stabilită inițial pentru perioada 15-18 iulie 2020, la hotel Alpin, în Poiana Brașov, va fi amânată pentru anul 2021.

Citeste mai multe...Amânarea Congresului Neurodiab pentru anul 2021

08.04.2020


Actualul context epidemiologic, cauzat de pandemia de noul coronavirus (COVID-19), face ca planurile noastre pentru anul acesta să fie reconsiderate. Din acest motiv, vă aducem la cunoștință că cea de-a 8-a ediție a Congresului Național de Neuropatie Diabetică și Picior Diabetic, stabilită inițial pentru perioada 19-20 iunie 2020, la Grand Hotel Italia, în Cluj-Napoca, va fi amânată pentru anul 2021.

Citeste mai multe...Interviu cu Dr. Zinaida Alexa despre prediabet și neuropatia diabetică

08.04.2020


Dr. Zinaida Alexa, șef secție Endocronologie la Spitalul Republican ”Timofei Moșneaga” din Chișinău, discută în acest interviu despre prediabet și neuropatie diabetică ca fiind o dublă amenințare, în urma simpozionului "Piciorul Diabetic - o provocare continuă", de la Chișinău, din data de 7 februarie 2020.

Citeste mai multe...Despre diabet și noul coronavirus, interviu cu Prof. Andrew Boulton

03.04.2020


Despre diabet și noul coronavirus (COVID-19) - un interviu cu Prof. Andrew Boulton, președintele Federației Internaționale de Diabet (IDF).

Citeste mai multe...Curs online "Neuropatia Diabetică" (10 puncte EMC)

27.03.2020


Societatea de Neuropatie Diabetică – Neurodiab vă recomandă cursul online “Neuropatia Diabetică”, dezvoltat de Societatea Națională de Medicina Familiei în parteneriat cu UMF “Carol Davila” București. Cursul este creditat cu 10 credite EMC.

Citeste mai multe...Interviu cu Dr. Armand Frăsineanu despre diagnosticul neuropatiei diabetice

18.03.2020


Interviu cu Dr. Armand Frăsineanu despre diagnosticul neuropatiei diabetice, în urma simpozionului "Piciorul Diabetic - o provocare continuă", de la Chișinău, din data de 7 februarie 2020.

Citeste mai multe...Interviu cu Conf. Dr. Bogdan Timar despre tratamentul neuropatiei diabetice

18.03.2020


Interviu cu Conf. Dr. Bogdan Timar despre tratamentul neuropatiei diabetice, în urma simpozionului "Piciorul Diabetic - o provocare constantă", de la Chișinău, din data de 7 februarie 2020.

Citeste mai multe...Interviu cu Dl. Conf. Dr. Bogdan Timar despre Diabetes Science School

25.02.2020


Interviu cu Dl. Conf. Dr. Bogdan Timar despre Diabetes Science School

Citeste mai multe...Educaţia este cheia succesului în managementul diabetului zaharat - interviu cu Dna. Prof. Dr. Gabriela Radulian

25.02.2020


Educaţia este cheia succesului în managementul diabetului zaharat - interviu cu Prof. Dr. Gabriela Radulian, președintele Societății de Neuropatie Diabetică - Neurodiab

Citeste mai multe...Prof. Dr. Gabriela Radulian a fost invitată la emisiunea “Oameni care mișcă România” de la Radio România Actualități

12.02.2020


Prof. Dr. Gabriela Radulian, președintele Societății de Neuropatie Diabetică – Neurodiab, a fost invitată în cadrul emisiunii “Oameni care mișcă România” de la Radio România Actualități pentru a discuta despre diabetul zaharat și complicațiile sale redutabile.

Citeste mai multe...Material educațional dedicat persoanelor cu diabet zaharat. Coordonator Științific Prof. Univ. Dr. Gabriela Radulian.

04.02.2020


Compania Eli Lilly România a realizat un material educațional dedicat persoanelor cu diabet zaharat, sub îndrumarea echipei coordonate de doamna Prof. Univ. Dr. Gabriela Radulian, Președinte al Societății de Neuropatie Diabetică din România.

Citeste mai multe...Prof. dr. Gabriela Radulian, noul presedinte al Societatii de Neuropatie Diabetica

27.07.2017


Prof. dr. Gabriela Radulian este noul președinte al Societății de Neuropatie Diabetică, preluând funcția deținută până acum de conf. dr. Ioan Andrei Vereșiu. Prof. dr. Radulian va deține funcția de președinte pentru un mandat de patru ani.

Citeste mai multe...Cum pot fi evitate riscurile complicatiilor provocate de diabetul zaharat

08.12.2016


Detalii in articolul de mai jos:

Citeste mai multe...1 din 2 adulti cu diabet raman NEDIAGNOSTICATI si sunt expusi unor complicatii grave ce pot produce dizabilitate si chiar moarte prematura

11.11.2016


În cele mai multe situații este vorba despre diabet zaharat de tip 2, care, spre deosebire de diabetul zaharat de tip 1 ar putea fi prevenit, dat fiind că apariția acestei forme a afecțiunii este asociată în mare parte cu factori de risc ce pot fi controlați, precum: obezitate, sedentarism, alimentație nesănătoasă. De altfel, până la 70% dintre cazurile de diabet zaharat de tip 2 ar putea fi prevenite sau instalarea afecțiunii, întârziată, prin adoptarea un stil de viață sănătos, atrage atenția IDF.

Citeste mai multe...Saptamana Neuropatiei Diabetice 2016

21.10.2016


25 de orașe, peste 1000 de participanți, 8 zile de evenimente științifice dedicate îmbunătățirii îngrijirii persoanelor cu neuropatiei diabetică și picior diabetic!

Citeste mai multe...Quo vadis Podiatria in Romania?

13.10.2016


O vorbă înţeleaptă spune că unde nu-i cap, e vai de picioare. Nimic mai adevărat şi acum, când cu un ochi râdem spre soarele ultimelor zile frumoase, iar cu unul plângem, gândindu-ne la iarnă şi gheţuş ori la suferinţele cauzate de diabet, este momentul potrivit să vorbim despre picioare, din punct de vedere medical.

Citeste mai multe...De la neuropatie diabetica la... AMPUTATIE Drumul pe care persoana cu diabet NU trebuie sa il strabata!

03.10.2016


Pierderea senzitivității nervoase specifice neuropatiei, la nivelul membrelor inferioare, coroborată cu o monitorizare deficitară pot face ca eventuale tăieturi sau răni să treacă neobservate, să se infecteaze și să evolueze în ulcerații, ajungând, în cazuri grave, la situații în care amputarea țesutului afectat (deget sau picior) poate rămâne unica soluție.

Citeste mai multe...POLINEUROPATIA DIABETICĂ ESTE ADESEA DEPISTATĂ ȘI TRATATĂ PREA TÂRZIU!

14.09.2016


Polineuropatia diabetică este o complicație gravă a diabetului zaharat frecvent întâlnită. În ciuda acestui fapt, de cele mai multe ori nu este diagnosticată sau tratată corespunzător, chiar dacă pacienții prezintă durere.

Citeste mai multe...Maraton Balea Lac

07.09.2016


Unul dintre cele mai grele maratoane din lume, 2X2 Race

Citeste mai multe...Rolul podiatriei si necesitatea echipei multidisciplinare in gestionarea piciorului diabetic, pe agenda Congresulului National de Neuropatie Diabetica si Picior Diabetic 2016

06.09.2016


Evenimentul se va desfasura intre 7-8 septembrie 2016 la Hotel Ramada Parc, Bucuresti si va reuni unii dintre cei mai experimentati profesionisti in domeniul piciorului diabetic si al neuropatiei diabetice, din tara si din strainatate.

Citeste mai multe...Instrumente moderne pentru abordarea „complicației uitate“

26.08.2016


Abordarea modernă a neuropatiei diabetice a fost deviza sub care s-a desfășurat a cincea ediție a școlii de vară Neurodiab 2016, desfășurată recent la Sinaia.

Citeste mai multe...Mai mult de 1 din 10 adulti au diabet in Romania, dar nu toti stiu ca sunt bolnavi. Nu ignorati semnele!

07.04.2016


„Problematica diabetului în România”. Astfel, se dorește să se atragă atenția asupra problematicii diabetului în România și să se sublinieze importanța prevenției și educației în sănătate, în general, și în ceea ce privește diabetul zaharat, în particular.

Citeste mai multe...Diabetul zaharat, prezent si provocari

07.04.2016


Diabetul zaharat este o problemă majoră de sănătate publică atât la nivel global, cât și în România, cu un impact semnificativ la nivelul calității vieții persoanelor cu diabet.

Citeste mai multe...Problematica diabetului în România

05.04.2016


O serie de evenimente/acțiuni organizate în contextul Zilei Mondiale a Sănătății

Citeste mai multe...Conf. dr. Ioan A. Veresiu: Calitatea vietii persoanelor cu complicatii ale diabetului la nivelul picioarelor nu este tocmai buna

15.03.2016


Calitatea vieții persoanelor cu diabet zaharat din țara noastră care au dezvoltat complicații la nivelul picioarelor nu este dintre cele mai bune, atrag atenția specialiștii. Iar asta în ciuda tuturor eforturilor depuse în acest sens la nivel național.

Citeste mai multe...Workshop & Hands-On in tratamentul minim invaziv in boala periferica la piciorul persoanei cu diabet, la Suceava

15.03.2016


Specialiști din patru centre din țară s-au reunit timp de două zile, pe 10 și 11 martie 2016, la Suceava, în cadrul unui workshop ce a avut ca temă tratamentul minim invaziv în boala periferică la piciorul persoanei cu diabet zaharat. Evenimentul, primul de acest gen în țara noastră, a fost organizat de Societatea de Neuropatie Diabetică – Neurodiab și Asociația de Podiatrie în parteneriat cu Centrul Antidiabetic din cadrul Spitalului de Urgență Sf. Ioan cel Nou Suceava, și face parte dintr-un proiect-pilot.

Citeste mai multe...